Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο ετών οι εισαγωγές ρωσικού χρυσού της Ελβετίας

Περίπου 5,7 τόνοι ρωσικού μετάλλου, αξίας 324 εκατ. δολαρίων, εισήχθησαν τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα από τον Απρίλιο του 2020.

Σε υψηλό δύο ετών οι εισαγωγές ρωσικού χρυσού της Ελβετίας

Οι εισαγωγές ρωσικού χρυσού της Ελβετίας αυξήθηκαν, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περίπου 5,7 τόνοι ρωσικού μετάλλου, αξίας 324 εκατομμυρίων δολαρίων, εισήχθησαν τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Διοίκησης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα από τον Απρίλιο του 2020.

Η αποστολή ήταν ρωσικό μέταλλο που έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η τελωνειακή διοίκηση σε δήλωση την Τρίτη. Τα στοιχεία των ελβετικών τελωνείων δείχνουν το τελευταίο μέρος όπου δέχθηκε επεξεργασία εξευγενισμού το πολύτιμο μέταλλο και όχι από όπου στάλθηκε για τελευταία φορά.

Η Κίνα εξακολουθεί να εισάγει ρωσικό χρυσό, αν και οι ποσότητες παραμένουν σχετικά χαμηλές. Η χώρα αγόρασε 0,3 τόνους πολύτιμου μετάλλου από τη Ρωσία τον Αύγουστο, ένα μικρό μέρος των συνολικών μηνιαίων εισαγωγών της, ύψους 182 τόνων.

Ο χρυσός της Ρωσίας έχει γίνει ταμπού από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος. Στον νέο ρωσικό χρυσό έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Ελβετία, αλλά οι ράβδοι που εξήχθησαν από τη χώρα πριν από τις 4 Αυγούστου δεν υπόκεινται σε απαγόρευση εισαγωγής, δήλωσε η τελωνειακή αρχή την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v