Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να «αναστήσει» bad bank σκέφτεται η Credit Suisse

Η επενδυτική τράπεζα θα μπορούσε να χωριστεί σε τρία μέρη, τα οποία θα περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική δραστηριότητα του ομίλου, μια bad bank για τη διατήρηση περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου και την υπόλοιπη επιχείρηση.

Να «αναστήσει» bad bank σκέφτεται η Credit Suisse

Η Credit Suisse Group εξετάζει σχέδια για να «αναστήσει» την bad bank η οποία θα κατέχει ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, καθώς επιδιώκει να ανακάμψει από ζημίες και σκάνδαλα, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, η επενδυτική τράπεζα θα μπορούσε να χωριστεί σε τρία μέρη, τα οποία θα περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική δραστηριότητα του ομίλου, μια «bad bank» για τη διατήρηση περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου και την υπόλοιπη επιχείρηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

H ελβετική τράπεζα βρίσκεται εν μέσω ευρύτερης στρατηγικής αναθεώρησης μετά από μια σειρά απωλειών υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Thomas Gottstein. Αυτή η αναθεώρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα σε μια αναδιάρθρωση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τράπεζα και στην κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v