Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρές κυρώσεις από ΕΕ στη Ρωσία ζητούν Πολωνία και Βαλτική

Απαιτούν νέα μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν επίσης σε προϊόντα πολυτελείας και στους τομείς πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και λογισμικού, ως απάντηση στη στρατιωτική κλιμάκωση του Πούτιν αυτή την εβδομάδα.

Σκληρές κυρώσεις από ΕΕ στη Ρωσία ζητούν Πολωνία και Βαλτική

Για σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας πιέζουν τα «γεράκια» κράτη-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης περισσότερων τραπεζών από το δίκτυο Swift και της απαγόρευσης των εισαγωγών διαμαντιών, καθώς το μπλοκ προετοιμάζει ένα νέο γύρο κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, απαιτούν τα νέα μέτρα -τα οποία θα στοχεύουν επίσης σε προϊόντα πολυτελείας και στους τομείς πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και λογισμικού της Ρωσίας- ως απάντηση στη στρατιωτική κλιμάκωση του Βλαντιμίρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθεί συναίνεση μεταξύ και των 27 κρατών-μελών, ενώ η Ουγγαρία έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί καθόλου νέες κυρώσεις.

Ο κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να προωθήσει μια σκληρή συμφωνία της G7 για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v