Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βρετανία στρέφεται στη Νορβηγία για φυσικό αέριο

Οι συζητήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε «κλείδωμα» της τιμής του φυσικού αερίου για 20 χρόνια. Προειδοποίηση Ofgem για πιθανή διακοπή λειτουργίας σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Η Βρετανία στρέφεται στη Νορβηγία για φυσικό αέριο

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Νορβηγία για να εξασφαλίσει συμβόλαιο παροχής φυσικού αερίου δυνητικά 20 ετών σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ο κίνδυνος χειμερινών μπλακ άουτ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι υπουργοί συζητούν μια τιμή με τους Νορβηγούς ομολόγους τους, σύμφωνα με το πρόσωπο που ζήτησε να μην κατονομαστεί. 

Λόγω της διάρκειας της σύμβασης που είναι υπό συζήτηση, υπάρχει κίνδυνος το «κλείδωμα» των μακροπρόθεσμων συμβάσεων να αφήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτεθειμένο σε υψηλό κόστος για τα επόμενα χρόνια. Η τρέχουσα μεταβλητότητα σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα μπορούσαν να απαιτήσουν υψηλότερες τιμές για να διασφαλίσουν ότι θα αποκομίσουν ισχυρά κέρδη, καθώς δεν είναι σαφές πόσα χρήματα θα μπορούσαν να βγάλουν πουλώντας στην αγορά spot στο μέλλον.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μετά την προειδοποίηση της ενεργειακής ρυθμιστικής αρχής Ofgem τη Δευτέρα ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» ελλείψεων φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας ορισμένων σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Η Ρωσία έχει συμπιέσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Αυτό περιορίζει τον παγκόσμιο εφοδιασμό φυσικού αερίου και αυξάνει τον ανταγωνισμό για το φυσικό αέριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v