Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγικά αποθέματα καυσίμων αποδεσμεύει η Γαλλία

Η εργατική διαμάχη που έπληξε τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας -εργοστάσια στη Νορμανδία που διευθύνονται από την TotalEnergies και την Exxon Mobil- έχει επηρεάσει σχεδόν τα δύο τρίτα της δυναμικότητας της χώρας.

Στρατηγικά αποθέματα καυσίμων αποδεσμεύει η Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση ενδέχεται να αποδεσμεύσει επιπλέον στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, για να μειώσει τις ελλείψεις που προκαλούνται από μια απεργία στα διυλιστήρια, η οποία έχει αποστραγγίσει πρατήρια καυσίμων σε ορισμένες περιοχές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα βυτιοφόρα θα επιτρέπεται επίσης να πραγματοποιούν παραδόσεις τις Κυριακές, σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η σφιχτή αγορά, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Clement Beaune σε συνέντευξή του στην τηλεόραση LCI την Παρασκευή.

Ερωτηθείς εάν τα αποθέματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περαιτέρω, ο Beaune είπε: «Ναι, θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα».

Οι κινήσεις έρχονται καθώς σε όλη τη Γαλλία υπήρξαν κάποιες ελλείψεις και μεγάλες ουρές για να γεμίσει ο κόσμος τα αυτοκίνητά του. Η εργατική διαμάχη που έπληξε τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας -εργοστάσια στη Νορμανδία που διευθύνονται από την TotalEnergies και την Exxon Mobil- έχει επηρεάσει σχεδόν τα δύο τρίτα της δυναμικότητας της Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v