Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει στον υψηλό πληθωρισμό να διαρκέσει

«Θα χρειαστεί να λάβουμε πρόσθετα μέτρα, μέχρι να είμαστε πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο εγκαίρως», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει στον υψηλό πληθωρισμό να διαρκέσει

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να συσφίξει τη νομισματική πολιτική γρηγορότερα, εάν ο τρέχων υψηλός πληθωρισμός διαρκέσει και οι προσδοκίες εκτιναχθούν, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Εάν βλέπαμε, για παράδειγμα, τον πληθωρισμό να γίνεται πιο επίμονος και οι προσδοκίες να κινδυνεύουν να αποσταθεροποιηθούν, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε μέχρι να υλοποιηθεί ο πλήρης αντίκτυπος των μέτρων πολιτικής», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Εσθονία.

«Θα χρειαστεί να λάβουμε πρόσθετα μέτρα, μέχρι να είμαστε πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο εγκαίρως», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «η ύφεση δεν θα είναι αρκετή για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό». «Πρέπει να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την εντολή μας και να βρούμε αυτό το επιτόκιο που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο του 2% που ορίσαμε μεσοπρόθεσμα», τόνισε η Λαγκάρντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v