Μασκ ο... εκδικητής: Απολύει εργαζόμενους που τον επικρίνουν

Σε μία περίπτωση, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε την απόλυση με ένα tweet. Σε άλλη περίπτωση, ο πρώην υπάλληλος είπε ότι απολύθηκε αφού επέπληξε ανοιχτά τον νέο ιδιοκτήτη του κοινωνικού δικτύου.

Μασκ ο... εκδικητής: Απολύει εργαζόμενους που τον επικρίνουν

Ο ιδιοκτήτης του Twitter Ελον Μασκ, ο οποίος αυτοαποκαλείται «απολυταρχικός όσον αφορά τον ελεύθερο λόγο», έχει καταφύγει στην απόλυση μηχανικών της εταιρείας που τον επικρίνουν δημόσια στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, σε μια περίπτωση, ο Μασκ ανακοίνωσε την απόλυση με ένα tweet. Σε άλλη περίπτωση, ο πρώην υπάλληλος είπε ότι απολύθηκε αφού επέπληξε ανοιχτά τον Μασκ.

 

Ο μηχανικός Eric Frohnhoefer, ο οποίος εργαζόταν στην εφαρμογή του Twitter για το λειτουργικό σύστημα Android για κινητά, αναδημοσίευσε την Κυριακή ένα από τα tweets του Μασκ με ένα σχόλιο, λέγοντας ότι η κατανόηση του τεχνικού μέρους της εφαρμογής του Twitter από τον Μασκ ήταν «λανθασμένη». Ο Μασκ απάντησε και ζήτησε από τον Frohnhoefer να πει αναλυτικά, πριν γράψει: «Το Twitter είναι εξαιρετικά αργό στο Android. Τι κάνατε για να το διορθώσετε;».

Αφού προσπάθησε να εξηγήσει τη σκέψη του σε μια σειρά από tweets, ο Frohnhoefer ρωτήθηκε από έναν άλλο χρήστη γιατί δεν είχε μοιραστεί τα σχόλιά του με το νέο του αφεντικό ιδιωτικά. Ο μηχανικός, ο οποίος εργάζεται στο Twitter για πάνω από οκτώ χρόνια, απάντησε, «ίσως θα έπρεπε να κάνει ερωτήσεις ιδιωτικά. Ίσως έπρεπε να χρησιμοποιήσει Slack ή email».

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μασκ έγραψε ότι ο Frohnhoefer απολύθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v