Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακυρώθηκε η συνάντηση στης Βρυξέλλες για το πλαφόν στο ρωσικό αργό

Δεν υπήρξε επαρκής σύγκλιση απόψεων μεταξύ των κυβερνήσεων για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αργό, τόνισε διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters.

Ακυρώθηκε η συνάντηση στης Βρυξέλλες για το πλαφόν στο ρωσικό αργό

Η συνεδρίαση των εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξέταση της πρότασης της G7 για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αργό, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ακυρώθηκε, ανέφεραν στο Reuters διπλωμάτες της Ε.Ε.

«Δεν υπήρχε επαρκή σύγκλιση απόψεων» σημείωσε μία πηγή. 

Το μπλοκ έχει εγκλωβιστεί σε μια συζήτηση αναφορικά με το πόσο αυστηρό θα έπρεπε να είναι το ανώτατο όριο τιμών, το οποίο θα εφαρμοστεί με τους G-7. Χώρες όπως η Πολωνία αντιτάχθηκαν στην πρόταση του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ να τεθεί το όριο στα 65 δολάρια ανά βαρέλι, λέγοντας ότι είναι πολύ γενναιόδωρο προς τη Ρωσία. Αλλες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, δεν θέλουν να πάνε κάτω από αυτό το επίπεδο.

Ο στόχος του ανώτατου ορίου τιμών, που προτάθηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ, είναι να διατηρήσει τη ροή του ρωσικού πετρελαίου, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα έσοδα της Μόσχας. Οι επικριτές των επιπέδων που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής επισημαίνουν το ότι η Μόσχα πουλάει ήδη το πετρέλαιό της με έκπτωση, επομένως ένα ανώτατο όριο τιμής σε αυτό το επίπεδο θα επέτρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v