Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο €265 εκατ. στη Meta από την Ιρλανδία

Στη μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram έχουν επιβληθεί συνολικά πρόστιμα €1 δισ. από ευρωπαϊκές αρχές σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Πρόστιμο €265 εκατ. στη Meta από την Ιρλανδία

Η Meta, η μητρική του Facebook και του Instagram, δέχθηκε πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας για τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που επιβλήθηκε στον τεχνολογικό κολοσσό από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές σε σχεδόν 1 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το πρόστιμο, το οποίο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, βάζει τέλος σε έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όταν δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο λεπτομέρειες για περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook και του Instagram.

Η Meta έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο των ρυθμιστών αρχών σε όλο τον κόσμο, με την ιρλανδική υπηρεσία επιτήρησης δεδομένων να αναλαμβάνει συχνά την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Ευρώπη, καθώς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ευρώπη βρίσκονται στο Δουβλίνο.

Η τελευταία τιμωρία είναι ένα ακόμη πλήγμα για τη Meta, η οποία, στις αρχές αυτού του μήνα, απέλυσε περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους μετά από μείωση των εσόδων. Τα καθαρά κέρδη της Meta μειώθηκαν στα 6,69 δισ. δολάρια από 10,39 δισ. δολάρια πέρυσι.

Το ιρλανδικό αφορά ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν φίλους και άτομα που γνωρίζουν μέσω της εισαγωγής επαφών από τα τηλέφωνά τους στην εφαρμογή Facebook ή Instagram.

Τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών σε 106 χώρες δημοσιεύτηκαν σε φόρουμ χάκερς το 2019, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, τοποθεσιών και ορισμένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v