Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νετανιάχου για Ερντογάν: «Με έλεγε... Χίτλερ κάθε 6 ώρες»

«Δεν συναντηθήκαμε γιατί δεν εγκρίνω όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, δεν τα εγκρίνω», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Εχουν βελτιωθεί οι σχέσεις μας, πρόσθεσε.

Νετανιάχου για Ερντογάν: «Με έλεγε... Χίτλερ κάθε 6 ώρες»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ανέλαβε να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση κηρύσσοντας τη νίκη του στις πρόωρες εκλογές του Νοεμβρίου στο Ισραήλ, όπου κυριαρχεί η πολιτική αβεβαιότητα τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε στην εκπομπή της δημοσιογράφου Μπάρι Βάις, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί», είπε ο Νετανιάχου. «Στην πραγματικότητα είχαμε έναν πολύ φιλικό διάλογο πριν από λίγο καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε, όσον αφορά την εξομάλυνση των σχέσεων με την Άγκυρα το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου εξήγησε γιατί δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Ερντογάν. «Δεν συναντηθήκαμε γιατί δεν εγκρίνω όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, δεν τα εγκρίνω. Όπως οι καλές σχέσεις του Μπαράκ Ομπάμα με την Τουρκία, η συνάντηση του προέδρου Μπάιντεν με τους ηγέτες στην Κίνα, είναι πράγματα που η διπλωματία τα απαιτεί. Υπάρχει ένας συνδυασμός συμφερόντων και αξιών και πρέπει να εξισορροπούνται», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο καλύτερος φίλος του Ερντογάν για αρκετά χρόνια ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Ηταν κολλητοί. Νομίζω ότι αυτό άλλαξε αφότου ο Ερντογάν έριξε περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή και ουσιαστικά μετέτρεψε την Τουρκία σε μια λιγότερο λαμπρή δημοκρατία. Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί. Συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε 6 ώρες…», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v