Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανέτα (ΕΚΤ) για cryptos: O τζόγος είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα

Tα κρυπτονομίσματα είναι μια μορφή χρηματοοικονομικού τζόγου χωρίς χρήσιμη κοινωνική ή οικονομική λειτουργία, υποστήριξε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης.

Πανέτα (ΕΚΤ) για cryptos: O τζόγος είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Υπέρ της άμεσης ρύθμισης της αγοράς κρυπτονομισμάτων για την προστασία των επενδυτών και τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος τάχθηκε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Φάμπιο Πανέτα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Δεν είναι απλώς μια φούσκα» προειδοποίησε ο κ. Πανέτα. «Πολλές φούσκες σκάνε η μία μετά την άλλη» πρόσθεσε σε ομιλία του στο Λονδίνο.

Tα μη καλυμμένα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού είναι μια μορφή χρηματοοικονομικού τζόγου χωρίς χρήσιμη κοινωνική ή οικονομική λειτουργία, τόνισε ο ίδιος.

Ακόμα και τα stablecoins, τα οποία υποτίθεται ότι κρατάνε σταθερή την αξία τους μέσω της σύνδεσης με μια δεξαμενή στοιχείων ενεργητικού, είναι σταθερά κατ’ όνομα μόνο, σημείωσε.

«Αλλά οι ατέλειες αυτές δεν πρόκειται να οδηγήσουν από μόνες τους στο τέλος των κρυπτονομισμάτων» εκτίμησε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters. «Ο τζόγος είναι ενδεχομένως το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο».

Οι δεσμοί ανάμεσα στην αγορά κρυπτονομισμάτων και το χρηματοοικονομικό σύστημα μπορεί να ενισχυθούν, ειδικά αν εισέλθουν στον τομέα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, το οποίο σημαίνει ότι απαιτείται άμεσα ρύθμιση, προειδοποίησε ο κ. Πανέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v