Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερμότερο έτος στα χρονικά της Βρετανίας το 2022

Στους 10 βαθμούς Κελσίου η μέση ετήσια θερμοκρασία. Πρόκειται για την υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1884. Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής.

Θερμότερο έτος στα χρονικά της Βρετανίας το 2022

Το 2022 η Βρετανία βίωσε τη θερμότερη χρονιά στα χρονικά της, όπως επιβεβαίωσε χθες η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, λέγοντας ότι η οφειλόμενη στην ανθρώπινη δραστηριότητα κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει την αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου 160 φορές πιθανότερη.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία έφθασε στους 10 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά, η υψηλότερη στα χρονικά από το 1884.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η καταγραφή 10° C σε ένα φυσικό κλίμα συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 500 χρόνια, ενώ στο σημερινό μας κλίμα θα μπορούσε να συμβαίνει κάθε τρία με τέσσερα χρόνια», είπε ο επιστήμονας της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Νίκος Χρηστίδης σχολιάζοντας μια μελέτη, η οποία εξέτασε τα αίτια της αλλαγής της θερμοκρασίας.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου, δημοσιοποιήθηκαν καθώς με την έλευση του νέου χρόνου υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε τμήματα της Ευρώπης, προκαλώντας εκκλήσεις από ακτιβιστές για ταχύτερη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v