Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπικεφαλής Credit Suisse: Είχαμε τρομακτική χρονιά, κομμένα τα μπόνους

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο Άλεξ Λέμαν επιβεβαίωσε ότι τα στελέχη της τράπεζας θα πρέπει να θέσουν χαμηλά τον πήχη των έκτακτων αμοιβών τους, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την αναδυόμενη πολυπολική οικονομία.

Eπικεφαλής Credit Suisse: Είχαμε τρομακτική χρονιά, κομμένα τα μπόνους

Τα στελέχη της Credit Suisse δεν θα λάβουν σημαντικά μπόνους μετά την περσινή απόδοση, δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας Άξελ Λέμαν σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. «Είχαμε μια τόσο κακή, τρομακτική χρονιά στην Credit Suisse, που πιστεύω ότι θα υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες».

Έχει ήδη γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη σκέφτεται να μειώσει τα μπόνους περίπου στο μισό σε σύγκριση με το 2021. Μετά από σειρά τριμηνιαίων απωλειών, η τράπεζα αναγκάστηκε να συγκεντρώσει κεφάλαιο 4 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει μια ευρεία αναδιάρθρωση. Η τράπεζα υπέστη επίσης ιστορικές εκροές κεφαλαίων πελατών, οι οποίες -όπως είπε ο Λέμαν- «κατά βάση έχουν τερματιστεί». «Είμαι μάλλον αισιόδοξος για την υπόλοιπη χρονιά», είπε.

Ακόμη, ο επικεφαλής της ελβετικής τράπεζας δήλωσε ότι οι πελάτες με υψηλή καθαρή θέση έχουν ακόμη πολλά να επενδύσουν, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως μπορεί να αποφευχθεί μια παγκόσμια ύφεση, με το άνοιγμα της Κίνας και την «τεράστια ανάπτυξη» της Ινδίας.

«Εισερχόμαστε σ' έναν πολυπολικό κόσμο, που αλλάζει εκ θεμελίων, δεν πρόκειται για παγκόσμια ύφεση», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v