Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύσεις στην ΕΥ Γερμανίας μετά το σκάνδαλο της Wirecard

Εχασε πολλές μεγάλες εντολές ελέγχου, μετά την εμπλοκή της στην υπόθεση Wirecard, στην οποία δεν εντόπισε για χρόνια τις «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά της.

Απολύσεις στην ΕΥ Γερμανίας μετά το σκάνδαλο της Wirecard

Η EY Γερμανίας σχεδιάζει να περικόψει 40 συνεργάτες και να απολύσει 380 άτομα καθώς η εταιρεία των Big Four προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία μετά τη ζημιά που προκλήθηκε από το σκάνδαλο Wirecard.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι περισσότερες από τις περικοπές των θέσεων εργασίας αποσκοπούν στη μείωση του back-office κόστους στη Γερμανία, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στις 150 χώρες της EY, δήλωσαν τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι περισσότεροι από τους 40 συνεργάτες που κατευθύνονται προς την έξοδο βρίσκονται στην ελεγκτική πρακτική της εταιρείας.

Η EY έχασε πολλές μεγάλες ελεγκτικές εντολές στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των Commerzbank, DWS και KfW, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Wirecard, στο οποίο δεν εντόπισε επί σειρά ετών ότι τα μισά από τα αναφερόμενα έσοδα του ομίλου πληρωμών και τα δισεκατομμύρια ευρώ εταιρικών μετρητών δεν υπήρχαν. Η fintech κατέρρευσε το 2020, σε μια από τις πιο θεαματικές λογιστικές απάτες της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v