Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Παράλογες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, πλήττουν τις ξένες εταιρείες

Οι περιορισμοί αφορούν σε δεκάδες πρόσωπα και οντότητες για τα οποία η Αμερική δηλώνει πως συνδέονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ρωσία: Παράλογες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, πλήττουν τις ξένες εταιρείες

Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα πως οι νέες κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ για τις ενέργειές της στην Ουκρανία είναι «παράλογες» και θα δυσχεράνουν τις επιχειρήσεις των ξένων εταιρειών.

«Με κάθε νέο κύμα οικονομικών φραγμών, η αναποτελεσματικότητα και ο παραλογισμός αυτής της προσέγγισης καθίστανται περισσότερο προφανείς», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ξένοι επιχειρηματίες και εταιρείες είναι οι πρώτοι που θα υποφέρουν από τις νέες κυρώσεις και πως η ικανότητά τους να συνεχίσουν να εργάζονται με Ρώσους εταίρους «διαρκώς συρρικνώνεται».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι επιβάλλει κυρώσεις σε δεκάδες πρόσωπα και οντότητες για τα οποία δηλώνει πως συνδέονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε επίσης «υπερεθνική εγκληματική οργάνωση», υπεύθυνη για εκτεταμένες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη ρωσική παραστρατιωτική εταιρεία Wagner Group, που πολεμά στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v