Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσραήλ: Προειδοποίηση Νετανιάχου για την κλιμάκωση της βίας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός άσκησε κριτική “στο όλο και μεγαλύτερο κύμα των καθημερινών προκλήσεων που περνάει τα σύνορα”, όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωση του το γραφείο του.

Iσραήλ: Προειδοποίηση Νετανιάχου για την κλιμάκωση της βίας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για την κλιμάκωση της βίας και τις απειλές θανάτου, καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονται κατά των προγραμματισμένων δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του.

Ο Νετανιάχου άσκησε κριτική “στο όλο και μεγαλύτερο κύμα των καθημερινών προκλήσεων που περνάει τα σύνορα”, όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωση του το γραφείο του.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρεται σε “μία ξεκάθαρη απειλή δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ”, όπως επίσης και σε απειλές κατά άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε σε μία ανάρτηση που έγινε στο Facebook από έναν έφεδρο συνταγματάρχη. Η ανάρτηση αυτή ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αν ένας πρωθυπουργός λαμβάνει δικτατορικές εξουσίες, ο πρωθυπουργός αυτός, στιγματίζεται από θάνατο..., μαζί με τους υπουργούς του και τους ανθρώπους που συμφωνούν με το κάλεσμά του”.

Ο πρώην πιλότος μαχητικού αεροσκάφους που ηγήθηκε της επίθεσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το 1981 κατά του πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράκ, αργότερα, αποστασιοποιήθηκε από αυτή την ανάρτηση.

Η αστυνομία ωστόσο, ενεργοποίησε την πραγματοποίηση σχετικής έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ-dpa

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v