Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία-σεισμός: Συνεχίζεται η ροή πετρελαίου στους αγωγούς

Κανονικά λειτουργούν και τα λιμάνια εκτός από το Ισκέντερουν. Άθικτος ο υπό κατασκευή τουρκικός πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου.

Τουρκία-σεισμός: Συνεχίζεται η ροή πετρελαίου στους αγωγούς

Δεν έχουν υποστεί ζημιές ο αγωγός Κιρκούκ-Τσεϊχάν που μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράκ στην Τουρκία ή ο αγωγός Μπακού-Τμπιλίσι-Τσεϊχάν και οι ροές πετρελαίου συνεχίζονται και στους δύο μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τουρκία, δήλωσε σήμερα στο Reuters αξιωματούχος στον τομέα της ενέργειας.

Ωστόσο η λειτουργία του τερματικού σταθμού πετρελαίου στο Τσεϊχάν, στη νότια Τουρκία, ανεστάλη, ανέφερε το ναυτιλιακό πρακτορείο Tribeca, που πρόσθεσε ότι διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη για το θέμα.

Ο τερματικός αυτός σταθμός της ανατολικής Μεσογείου απέχει περίπου 155 χλμ. από την περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός 7,8 βαθμών έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειδυτική Συρία νωρίς σήμερα το πρωί προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων καθώς κτίρια κατέρρευσαν σε όλη την περιοχή, με τους διασώστες να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

Νωρίτερα η εταιρία διαχείρισης του αγωγού BOTAS ανέφερε πως η ροή αερίου σταμάτησε στις επαρχίες Χατάι, Καχρανμαρμαράς και Γκαζιάντεπ και σε ορισμένεους άλλους τομείς ως αποτέλεσμα βλάβης που προκλήθηκε σε γραμμή μεταφοράς αερίου.

Εξάλλου, η αρχή λιμένων της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το λιμάνι Ισκέντερουν, που βρίσκεται στη νότια επαρχία Χατάι, υπέστη ζημιές από τον σεισμό.

Μετά την επιθεώρηση των ζημιών, η αρχή ανέφερε στο Twitter πως εκτός από το Ισκέντερουν, τα υπόλοιπα λιμάνια λειτουργούν κανονικά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο υπό κατασκευή τουρκικός πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου δεν υπέστη ζημιές από τον σεισμό, δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής εταιρίας που κατασκευάζει τον σταθμό.

"Σεισμικές δονήσεις μεγέθους περίπου 3 βαθμών έγιναν αισθητές εδώ... όμως οι ειδικοί μας δεν έχουν αναφέρει οποιεσδήποτε ζημιές σε κατασκευαστικές δομές, γερανούς και εξοπλισμό", δήλωσε η Αναστάζια Ζοτέεβα από την κρατική εταιρία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, Rosatom.

"Παρ΄όλ΄αυτά, διενεργούμε εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουμε πως οι εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης μπορούν να συνεχιστούν με ασφάλεια", δήλωσε η αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v