Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στη Ρωσία

Ανάμεσα στα θύματα και ένα παιδί δύο ετών. Συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν εκτελέσει εργασίες συντήρησης φυσικού αερίου στο κτίριο.

Επτά νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στη Ρωσία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού δύο ετών, σκοτώθηκαν την Πέμπτη από έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία, ανακοίνωσε το περιφερειακό υπουργείο Υγείας.

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα και συνέλαβε δύο άτομα που είχαν εκτελέσει εργασίες συντήρησης φυσικού αερίου στο κτίριο αρκετές ημέρες πριν.

Βίντεο που δημοσίευσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας έδειχνε ένα τμήμα ενός πολυώροφου κτιρίου κατοικιών να έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, με την πρόσοψη του κτιρίου να λείπει. Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι επτά άνθρωποι παρέμειναν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται για τραυματισμούς που υπέστησαν από την έκρηξη. Είπαν ότι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό την Τρίτη, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαρροή αερίου που προκάλεσε έκρηξη και διέλυσε ένα πενταόροφο κτίριο στην πόλη Γιεφρέμοφ, νότια της Μόσχας.

Οι εκρήξεις αυτού του είδους είναι σχετικά συχνές στη Ρωσία λόγω της γερασμένης υποδομής και των χαλαρών κανονισμών ασφαλείας που περιβάλλουν τη χρήση του φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v