Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελον Μασκ: Η SpaceX δοκίμασε τον πιο ισχυρό πυραυλικό κινητήρα

Οι μηχανικοί πραγματοποίησαν αυτό που ονομάζεται «στατική φωτιά», αναφλέγοντας ταυτόχρονα 31 από τους 33 κινητήρες και έθεσαν νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ώθηση που έχει παραχθεί ποτέ από ένα μόνο διαστημικό πύραυλο.

Ελον Μασκ: Η SpaceX δοκίμασε τον πιο ισχυρό πυραυλικό κινητήρα

Η SpαceX πραγματοποίησε με επιτυχία μια σημαντική δοκιμή των κινητήρων του ισχυρότερου πυραύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη και στον Άρη.

Οι μηχανικοί πραγματοποίησαν αυτό που ονομάζεται «στατική φωτιά», αναφλέγοντας ταυτόχρονα 31 από τους 33 κινητήρες στη βάση του κάτω τμήματος του οχήματος. Η πυροδότηση διήρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα, με τα πάντα να είναι στερεωμένα στη θέση τους, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στη βάση της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας στο Τέξας και έθεσε νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ώθηση που έχει παραχθεί ποτέ από ένα μόνο διαστημικό πύραυλο. Όπως αναφέρει το BBC, το Starship θα γίνει το ισχυρότερο λειτουργικό πυραυλικό σύστημα στην ιστορία, όταν πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση.

Ο ιδρυτής της SpαceX Ελον Μασκ δήλωσε ότι ένας κινητήρας απενεργοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη της δοκιμής και ένας σταμάτησε μόνος του.

«Έτσι, πυροδοτήθηκαν συνολικά 31 κινητήρες», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Tweeter. «Αλλά έχουμε αρκετούς κινητήρες για να φτάσουμε σε τροχιά».

Η NASA υπολογίζει ότι το Starship θα μεταφέρει αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης σε λίγα χρόνια, συνδεόμενο με την κάψουλα Orion σε σεληνιακή τροχιά. Πιο μακροπρόθεσμα, ο Μασκ θέλει να χρησιμοποιήσει τα Starship για να στείλει ανθρώπους στον Άρη. Η NASA έχει επιλέξει την κάψουλα Starship για να μεταφέρει τους αστροναύτες της στη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής Artemis 3, που έχει οριστεί για το 2025.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, Aljazeera, BBC

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v