Η Ιρλανδία καταργεί το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας»

Οι αιτήσεις για βίζα, που εισήγαγε η ιρλανδική κυβέρνηση το 2012 για υπηκόους τρίτων χωρών με προσωπική περιουσία τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, δεν θα γίνονται πλέον δεκτές μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Η Ιρλανδία καταργεί το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας»

Η Ιρλανδία θα κλείσει το πρόγραμμά της «χρυσής βίζας», το οποίο απευθύνεται κυρίως σε πλούσιους Κινέζους, μετά από έλεγχο της «καταλληλότητάς» του.

Οι αιτήσεις για βίζα, που εισήγαγε η ιρλανδική κυβέρνηση το 2012 για υπηκόους τρίτων χωρών με προσωπική περιουσία τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ δεν θα γίνονται πλέον δεκτές μετά τις 15 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας.

«Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε όλα τα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου για τυχόν επιπτώσεις στην ευρύτερη δημόσια πολιτική, όπως η συνεχιζόμενη καταλληλότητα και σκοπιμότητα αυτού του προγράμματος για πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική χρήση» δήλωσε σύμφωνα με το CNBC ο υπουργός Δικαιοσύνης Σάιμον Χάρις.

Το Πρόγραμμα Επενδυτών Μεταναστών δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος για τους υπηκόους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξασφαλίσουν βίζα με την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει εγκρίνει περίπου 1,25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v