Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aποζημίωση £7,5 δισ. διεκδικούν από Visa, Μastercard βρετανικές εταιρείες

Ομαδική αγωγή κατά των Mastercard κα Visa αναμένεται να υποβάλλουν βρετανικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι τις υπερχρέωναν για τις λεγόμενες πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες.

Aποζημίωση £7,5 δισ. διεκδικούν από Visa, Μastercard βρετανικές εταιρείες

Η Mastercard και η Visa είναι αντιμέτωπες με διεκδίκηση αποζημίωσης πολλών δισεκατομμυρίων λιρών καθώς η νομική εταιρεία Harcus Parker ετοιμάζεται να υποβάλλει ομαδική αγωγή για λογαριασμό βρετανικών εταιρειών.

Θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις αποζημίωσης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μεταδίδει το Sky News, η αγωγή θα υποστηρίζει ότι η Mastercard και η Visa υπερχρέωναν τις επιχειρήσεις για τις λεγόμενες πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες, τις οποίες πληρώνουν οι επιχειρήσεις στις τράπεζές τους για να δεχτούν πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι προμήθειες αυτές εκτιμάται ότι αποτελούν έως και το 90% του κόστους της μηνιαίας τραπεζικής χρέωσης μιας τυπικής εταιρείας.

Η αγωγή θα υποστηρίζει ότι οι προμήθειες αυτές καθορίζονται από τη Mastercard και τη Visa, και όχι από τις δυνάμεις της αγοράς, και επιβάλλονται στις τράπεζες ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα καρτών των δύο εταιρειών.

Πηγή του Sky News ανέφερε ότι τα 7,5 δισ. λίρες ήταν το ελάχιστο ποσό που αναμένεται να διεκδικήσουν οι εταιρείες από τους δύο κολοσσούς, με την τελική διεκδίκηση να μπορεί να είναι και διπλάσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v