Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δεσμεύονται να «αποτρέψουν περαιτέρω βία»

Ανώτεροι Ιορδανοί, Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα και επιβεβαίωσαν την ανάγκη συμμετοχής σε αποκλιμάκωση στο πεδίο.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δεσμεύονται να «αποτρέψουν περαιτέρω βία»

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να «αποτρέψουν περαιτέρω βία» και να εργαστούν για «αποκλιμάκωση», σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές σήμερα στην Ιορδανία.

«Ανώτεροι Ιορδανοί, Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι», συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα, και, μετά από «ενδελεχείς και ειλικρινείς συζητήσεις», «επιβεβαίωσαν την ανάγκη συμμετοχής σε αποκλιμάκωση στο πεδίο και αποτροπή περαιτέρω βίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση των οκτώ σημείων.

Η συνάντηση για «την πολιτική και την ασφάλεια» είχε στόχο να συζητηθεί μια εκεχειρία στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μετά από αρκετές ημέρες θανάσιμης βίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας.

Αυτή ήταν η πρώτη του είδους της συνάντηση εδώ και χρόνια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, με περιφερειακή και διεθνή συμμετοχή για να συζητηθεί η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο τέλος των συνομιλιών, η ισραηλινή κυβέρνηση και η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή «επιβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση και δέσμευση» να δράσουν άμεσα για να σταματήσουν τα μονομερή μέτρα για περίοδο 3 έως 6 μηνών.

Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση του Ισραήλ να σταματήσει τη συζήτηση για τη δημιουργία νέων οικιστικών μονάδων για μια περίοδο 4 μηνών και να μην νομιμοποιήσει τους «παράνομους» οικισμούς για μια περίοδο 6 μηνών, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Καθώς η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακή «επίθεση» στη βόρεια Δυτική Όχθη - παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967 - σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ε αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν ο αρχηγός των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάζεντ Φάραζ, ο αρχηγός των υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ (Σιν Μπετ) Ρόνεν Μπαρ, ο συντονιστής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή Μπρετ ΜακΓκέρκ, καθώς και Ιορδανοί και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v