Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δ. Όχθη

Οι ένοπλες δυνάμεις του Τελ Αβίβ επιβεβαίωσαν ότι διεξήγαγαν επιχείρηση στον τομέα, όπου σκοτώθηκε αμερικανοϊσραηλινός αυτοκινητιστής τη Δευτέρα. Ο άνδρας υπέκυψε προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δ. Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια επιδρομής στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι διεξήγαγαν επιχείρηση στον τομέα, όπου σκοτώθηκε αμερικανοϊσραηλινός αυτοκινητιστής τη Δευτέρα, και άνοιξαν πυρ εναντίον δυο προσώπων που τράπηκαν σε φυγή μετά την εισβολή στον καταυλισμό προσφύγων Ακαμπάτ Τζαμπρ.

Ο Μαχμούντ Τζαμάλ Χασάν Χαμντάν, 22 ετών, υπέκυψε στα «βαριά τραύματα που υπέστη από σφαίρες των δυνάμεων κατοχής» (σ.σ.: του Ισραήλ), σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Υπέκυψε προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο Χαντάσα της Ιερουσαλήμ, δήλωσε εκπρόσωπος αυτής της δομής υγείας.

Οι ισραηλινοί στρατιωτικοί που εισέβαλαν στον Ακαμπάτ Τζαμπρ «συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του τρομοκράτη που διέπραξε την επίθεση» στην οποία σκοτώθηκε ο αμερικανοϊσραηλινός Ελάν Γκανέλες, 27 ετών, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο.

Ο θάνατος αυτός εγγράφεται στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης της βίας στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ειδικά στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού, κατεχόμενου εδάφους από τον αραβοϊσραηλινό Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Την Κυριακή, η παλαιστινιακή πόλη Χουάρα έγινε στόχος εφόδου ισραηλινών εποίκων, λίγες ώρες μετά τον θάνατο δυο εποίκων αδελφών, 20 και 22 ετών, που έγιναν στόχος πυρών καθώς κινούνταν με αυτοκίνητο στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Δεκάδες έξαλλοι έποικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια και αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ χαρακτήρισε «αφόρητη» την ενέργεια αυτή, υπογραμμίζοντας «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια κατάσταση στην οποία οι πολίτες αυτοδικούν».

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σκοτωθεί 64 ενήλικοι και παιδιά, μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, στην παλαιστινιακή πλευρά. Ενώ 13 ενήλικοι και παιδιά, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι, καθώς και υπήκοος Ουκρανίας, έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v