Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάμερς: Η SVB δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο

Υπερβολική αντίδραση χαρακτήρισε την πτώση στις τιμές των μετοχών μεγάλων τραπεζών ο Λώρενς Σάμερς. Επιτακτικό να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα χρήματα των καταθετών της SVB.

Σάμερς: Η SVB δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής του Χάρβαρντ Λόρενς Σάμερς

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς είπε ότι η κατάρρευση της τράπεζας SVB δεν θα θέσει λογικά σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εφόσον διασφαλιστούν στα ακέραιο τα χρήματα των καταθετών της. 

«Αυτό που είναι απολύτως επιτακτικό είναι, όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, οι καταθέτες να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και να τα πάρουν όλα» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στο Bloomberg.

«Δεν βλέπω —αν αυτό αντιμετωπιστεί λογικά, και έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί— ότι αυτό θα αποτελέσει πηγή συστημικού κινδύνου» υπογράμμισε.

Η μετοχή της SVB τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης μετά τη βουτιά 60% που κατέγραψε χθες όταν αποκάλυψε ότι έχει «τρύπα» 2 δισ. δολάρια στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.

«Είδατε ουσιαστικές κινήσεις ακόμη και στις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας στις τιμές των μετοχών τους. Νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει ένα στοιχείο υπερβολικής αντίδρασης σε αυτό» υποστήριξε.

Ο Σάμερς είπε ότι δεν υπάρχει καμία πτυχή των πρόσφατων εξελίξεων που θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ιδέα ότι οι καταθέτες θα αποπληρωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v