Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τα πολυηχητικά όπλα της Κίνας μπορούν να πλήξουν τις βάσεις μας

Τρέχουν με ταχύτητα 12 φορές μεγαλύτερη του ήχου και μπορούν να μας χτυπήσουν στον Ειρηνικό, προειδοποιεί η αμερικανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Η Κίνα έχει κάνει εντατικές επενδύσεις, ξεπερνά τη Ρωσία».

ΗΠΑ: Τα πολυηχητικά όπλα της Κίνας μπορούν να πλήξουν τις βάσεις μας

Η Κίνα έχει ξεπεράσει τη Ρωσία στην ανάπτυξη πολυηχητικών όπλων και ενδεχομένως έχει ήδη αναπτύξει όπλο ικανό να πλήξει τις αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό, σύμφωνα με την αμερικανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA).

Η Κίνα επίσης καταπιάνεται με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με πολυηχητική κεφαλή ολίσθησης που έχει δοκιμαστεί από το 2014, είπε στην υποεπιτροπή Αμυνας της αμερικανικής Βουλής ο Paul Freisthler, ειδικός επιστήμονας της DIA. Τον Ιούλιο του 2021, όπως μεταδίδει το Bloomberg, το όπλο έδειξε ότι μπορούσε να κάνει τον γύρο του πλανήτη.

«Ενώ τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιτυχημένες δοκιμές πολυηχητικών όπλων και πιθανότατα έχουν τοποθετήσει επιχειρησιακά συστήματα, η Κίνα ξεπερνά τη Ρωσία τόσο σε υποδομές υποστήριξης όσο και σε αριθμό συστημάτων», είπε ο Freisthler.

Η Κίνα «έχει προχωρήσει δραματικά την ανάπτυξη πολυηχητικών πυραύλων συμβατικών και πυρηνικών όπλων, με εντατικές επενδύσεις», πρόσθεσε.

Η κινεζική Ακαδημία Αεροδυναμικής ισχυρίζεται ότι διαθέτει τουλάχιστον τρεις πολυηχητικές αεροδυναμικές σήραγγες ικανές να λειτουργούν με ταχύτητες 8, 10 και 12 φορές μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου, συνέχισε ο Freisthler.

Η Ρωσία διαθέτει επί του παρόντος τρία συστήματα πεδίου, συμπεριλαμβανομένου ενός όπλου εκτόξευσης από τη θάλασσα που ταξιδεύει με ταχύτητα 8 φορές μεγαλύτερη του ήχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v