Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανάκριβη η παέγια για τους Ισπανούς

Το κόστος των βασικών συστατικών που απαιτούνται για το μαγείρεμα του πιάτου αυξήθηκε κατά 19,1% τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αλμα κάνουν οι τιμές σε ελαιόλαδο και ρύζι.

Πανάκριβη η παέγια για τους Ισπανούς

Περισσότερο από ποτέ πλήρωσαν οι Ισπανοί για την παέγια τον περασμένο μήνα, καθώς οι τιμές για ελαιόλαδο, ρύζι και όσπρια εκτοξεύθηκαν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το κόστος των βασικών συστατικών που απαιτούνται για το μαγείρεμα του πιάτου αυξήθηκε κατά 19,1% τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τον μηνιαίο Δείκτη Παέγια του Bloomberg, ο οποίος συγκεντρώνει στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας. 

Η άνοδος είναι υπερτριπλάσια του συνολικού πληθωρισμού της χώρας, ύψους 6%. Η τιμή του ελαιολάδου έκανε το μεγαλύτερο άλμα, κατά 33,5%, ενώ τα όσπρια και τα λαχανικά ενισχύθηκαν κατά 23,6% και το ρύζι κατά 21,2%.

Οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να ανεβαίνουν με γρήγορο ρυθμό ακόμη και μετά την περικοπή των φόρων στα βασικά προϊόντα στην αρχή του έτους από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η πτώση της παραγωγής φρούτων και λαχανικών λόγω των καιρικών συνθηκών παράλληλα με την ισχυρή εξωτερική ζήτηση έχουν οδηγήσει σε άνοδο των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v