Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ανακριτής Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας για το Qatargate

Στη θέση του παραμένει ο Βέλγος δικαστής, δεν εξαιρείται και δεν αντικαθίσταται, αποφάσισαν οι βελγικές αρχές αφού εξέτασαν το σχετικό αίτημα του προφυλακισμένου ευρωβουλευτή Ταραμπέλα.

Ο ανακριτής Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας για το Qatargate
Μαρκ Ταραμπέλα, Βέλγος ευρωβουλευτής, προφυλακισμένος για το σκάνδαλο Qatargate

Oι δικαστικές αρχές του Βελγίου αποφάσισαν ότι ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας κατά της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα (φωτ.) είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Κλεζ είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητάς του κατά τη σύνταξη του εντάλματος σύλληψης που τον οδήγησε σε προληπτική κράτηση από τις 11 Φεβρουαρίου και για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει την εξαίρεση του ανακριτή.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι προέκυψε το ζήτημα της αμεροληψίας του ανακριτή και ότι οι κίνδυνοι παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας ήταν πραγματικότητα», αναφέρει η πλευρά του Μαρκ Ταραμπέλα.

Επίσης, όπως επισημαίνει η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή, λαμβάνεται υπόψη η απόφαση να παραμείνει στη θέση του ο Μισέλ Κλεζ.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Μαρκ Ταραμπέλα όπου και όποτε χρειαστεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ταραμπέλα συνέχισε να διακηρύσσει την αθωότητά του από την πρώτη μέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», καταλήγει ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v