Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Meta αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ από την Ε.Ε.

Το πρόστιμο στη Meta θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των 746 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Amazon για μη συμμόρφωση με τους κανόνες απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.

Η Meta αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να επιβάλλει πρόστιμο ρεκόρ στη Meta Platforms, τη μητρική του Facebook, επειδή δεν τήρησε προειδοποίηση ανώτατου δικαστηρίου για προστασία των δεδομένων των χρηστών από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, η οποία επιβλέπει τις δραστηριότητες των περισσότερων εταιρειών της Silicon Valley στην Ευρώπη, θα διατάξει την εταιρεία του Μαρκ Ζούρκεμπεργκ να σταματήσει όλες τις μεταφορές δεδομένων στις ΗΠΑ που βασίζονται σε μη ασφαλείς συμβατικές ρήτρες τις οποίες έχει αμφισβητήσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ανέφερε πηγή στο Bloomberg.

To πρόστιμο στη Meta, το οποίο θα επιβληθεί πριν την πέμπτη επέτειο της οδηγίας GDPR της ΕΕ, θα επισκιάσει το προηγούμενο πρόστιμο-ρεκόρ των 746 εκατ. ευρώ με το οποίο είχε τιμωρηθεί η Amazon, σημείωσαν οι πηγές. 

Οι δικαστές της ΕΕ το 2020 ακύρωσαν απόφαση της ΕΕ που ρυθμίζει τις διατλαντικές ροές δεδομένων υπό τον φόβο ότι τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών δεν θα ήταν ασφαλή μετά την αποστολή τους στις ΗΠΑ. 

Η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v