Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 4% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσοστό ήταν καλύτερο από το 3,9% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας

Η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας επιταχύνθηκε τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς οι εξαιρετικά χαλαρές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν πριν από τις εκλογές αντιστάθμισαν το χτύπημα από τον καταστροφικό σεισμό του Φεβρουαρίου.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε 4% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσοστό ήταν καλύτερο από το 3,9% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης υπογραμμίζει πώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή για μια νέα πενταετή θητεία, υιοθέτησε μια πολιτική που επικεντρώθηκε στη δημιουργία μεγάλων αυξήσεων στην παραγωγή παρά τον πληθωρισμό που ξεπερνά το 40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v