Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται αντίπαλος του Twitter: Η Meta λανσάρει τη Threads

H εφαρμογή θα λειτουργεί παρόμοια με το Twitter, με αναρτήσεις που μπορούν να σχολιαστούν και να κοινοποιηθούν. Διαθέσιμη για προπαραγγελία. Πότε αναμένεται.

Ερχεται αντίπαλος του Twitter: Η Meta λανσάρει τη Threads

Τον πολυαναμενόμενο αντίπαλο του Twitter αναμένεται να κυκλοφορήσει η Meta την Πέμπτη, σύμφωνα με μια καταχώριση στο App Store της Apple.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η εφαρμογή, που ονομάζεται Threads, θα λειτουργεί παρόμοια με το Twitter, με αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο που μπορούν να επισημανθούν, να σχολιαστούν και να κοινοποιηθούν, σύμφωνα με παραδείγματα στιγμιότυπων οθόνης στη λίστα του App Store.

Οι χρήστες θα μπορούν να ακολουθούν τους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram και να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη. Το Instagram, που ανήκει στη Meta Platforms, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Με το λανσάρισμα, η Meta επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Twitter, αφότου το ανέλαβε πέρυσι ο Έλον Μασκ. Μεταξύ των ζητημάτων που έχουν εξοργίσει τους χρήστες και τους ώθησαν να αναζητήσουν εναλλακτικές πλατφόρμες, είναι οι χαλαρές πολιτικές εποπτείας περιεχομένου του Twitter και η απαίτηση μηνιαίας συνδρομής για να χαρακτηρίζεται ως αυθεντικός λογαριασμός. Υπάρχουν επίσης προβλήματα με την αξιοπιστία του ιστότοπου. Επίσης, το Σάββατο, το Twitter άρχισε να περιορίζει προσωρινά τον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να δουν οι χρήστες.

Οι υφιστάμενοι αντίπαλοι του Twitter, όπως τα Mastodon και Bluesky, είναι πιο εκκολαπτόμενοι και δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει τα δίκτυά τους ώστε να είναι βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Το Instagram διαφημίζει την επερχόμενη εφαρμογή του με διάφορες διασημότητες και influencers εδώ και μήνες, με στόχο να προκαλέσει θόρυβο όταν κυκλοφορήσει.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για «προπαραγγελία» και «αναμένεται» την Πέμπτη, σύμφωνα με την καταχώριση του App Store. Εκεί, το Threads περιγράφεται ως πλατφόρμα «όπου οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα, μέχρι το τι θα γίνει αύριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v