Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κυνήγι της τεχνητής νοημοσύνης και η Meta

Ετοιμη να κυκλοφορήσει το δικό της μοντέλο, ανοιχτού κώδικα. Η κίνηση θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί τις OpenAI και Google που υποστηρίζονται από τη Microsoft, οι οποίες προχωρούν στον αγώνα για την ανάπτυξη ΑΙ.

Στο κυνήγι της τεχνητής νοημοσύνης και η Meta

Η Meta είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει μια εμπορική έκδοση του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης της, επιτρέποντας σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις να δημιουργήσουν προσαρμοσμένο λογισμικό πάνω σε αυτή την τεχνολογία.

Η κίνηση θα επιτρέψει στη Meta να ανταγωνιστεί τις OpenAI και Google που υποστηρίζονται από τη Microsoft, οι οποίες προχωρούν στον αγώνα για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης. Το λογισμικό, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και κώδικα, τροφοδοτείται από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) που εκπαιδεύονται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων και απαιτούν τεράστια υπολογιστική ισχύ.

Η Meta κυκλοφόρησε το δικό της μοντέλο γλώσσας, γνωστό ως LLaMA, σε ερευνητές και ακαδημαϊκούς νωρίτερα φέτος, αλλά η νέα έκδοση θα είναι πιο ευρέως διαθέσιμη και προσαρμόσιμη από εταιρείες, είπαν τρία άτομα που είναι εξοικειωμένα με τα σχέδια. Η κυκλοφορία αναμένεται άμεσα.

Η Meta λέει ότι τα LLM της είναι "ανοιχτού κώδικα", πράγμα που σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες του νέου μοντέλου θα δημοσιοποιηθούν. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προσέγγιση ανταγωνιστών όπως το OpenAI, του οποίου το τελευταίο μοντέλο GPT-4 είναι ένα λεγόμενο μαύρο κουτί στο οποίο τα δεδομένα και ο κώδικας που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του μοντέλου δεν είναι διαθέσιμα σε τρίτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v