Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε πακέτο €43 δισ. για την παραγωγή τσιπ

Προχωράει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει την εγχώρια αγορά ημιαγωγών. Στόχος η παραγωγή του 20% των ημιαγωγών στον κόσμο έως το 2030.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε πακέτο €43 δισ. για την παραγωγή τσιπ

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών θα γίνει νόμος αφότου οι αρμόδιοι υπουργοί έδωσαν το τελικό «πράσινο φως» την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο νόμος για τα τσιπ της Ε.Ε., ο οποίος εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, θα τεθεί σε ισχύ μόλις δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα του μπλοκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε για πρώτη φορά το πακέτο των 43 δισ. ευρώ ως μέρος ενός φιλόδοξου στόχου για την παραγωγή του 20% των ημιαγωγών στον κόσμο έως το 2030.

Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Intel και STMicroelectronics, έχουν ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων στην Ευρώπη.

Το σχέδιο της ΕΕ ανοίγει το δρόμο για τη διάθεση δισεκατομμυρίων στην έρευνα για τσιπ.

Η Ε.Ε., μαζί με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, επενδύουν δισεκατομμύρια στις εγχώριες βιομηχανίες ημιαγωγών τους, ιδιαίτερα καθώς οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αυξάνονται και κινδυνεύουν να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v