Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι χώρες της Ε.Ε. μείωσαν τον αριθμό των πυροσβεστών παρά την κλιματική κρίση

Το μπλοκ αριθμούσε συνολικά 360.000 πυροσβέστες πέρυσι, 2.800 λιγότερους από το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Για «συνταγή καταστροφής» προειδοποιεί η γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Οι χώρες της Ε.Ε. μείωσαν τον αριθμό των πυροσβεστών παρά την κλιματική κρίση

Ο αριθμός των πυροσβεστών στην Ευρπαϊκή Ένωση μειώνεται, παρόλο που το μπλοκ αντιμετωπίζει περισσότερες πυρκαγιές ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Όπως μεταδίδει το Politico, το μπλοκ αριθμούσε συνολικά 360.000 πυροσβέστες πέρυσι, 2.800 λιγότερους από το 2021, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat.

«Η μείωση του αριθμού των πυροσβεστών εν μέσω κλιματικής κρίσης είναι μια συνταγή καταστροφής» δήλωσε την Τρίτη η Έσθερ Λιντς, γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

«Ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή είναι ξεκάθαρος σε όλους αυτό το καλοκαίρι και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες μας διαθέτουν το προσωπικό και τους πόρους που χρειάζονται για να κάνουν τη σωτήρια εργασία τους» πρόσθεσε, καλώντας τις χώρες να ενισχύσουν τις επενδύσεις στους πυροσβεστικούς στόλους τους.

Σύμφωνα με τη Eurostat, 10 χώρες έκοψαν θέσεις εργασίας στα πυροσβεστικά σώματα μεταξύ 2021 και 2022, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και το Βέλγιο.

Ο αριθμός των πυροσβεστών στη Γαλλία μειώθηκε κατά 5.400, ενώ η Ρουμανία και η Πορτογαλία περιέκοψαν 4.250 και 2.907 θέσεις εργασίας πυροσβεστών αντίστοιχα.

Άλλες χώρες, ωστόσο, έχουν ενισχύσει τους στόλους τους: η Ισπανία πρόσθεσε 617 πυροσβέστες την ίδια περίοδο, ενώ η Ιταλία πρόσθεσε 546.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v