Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης λανσάρει και η Meta

Ρίχνεται στη μάχη κόντρα στην OpenAI, που έχει τις πλάτες της Microsoft, αλλά και την Google. Για το μοντέλο ανοιχτού κώδικα Code Llama θα πληρώνουν μόνο οι μεγάλες εταιρείες.

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης λανσάρει και η Meta

Η Meta Platforms κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο κωδικοποίησης τεχνητής νοημοσύνης ώστε να ανταγωνιστεί την OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, αλλά και την Google.

Το εργαλείο, που ονομάζεται Code Llama, χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να εργαστούν πιο γρήγορα προτείνοντας γραμμές κώδικα λογισμικού. Πρόκειται για μοντέλο ανοιχτού κώδικα διαθέσιμο για εμπορική χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι άλλες εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να δημιουργήσουν τα δικά τους εργαλεία, σύμφωνα με ανάρτηση της Meta.

Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε εκδόσεις τεχνολογίας AI ανοιχτού κώδικα που προσφέρουν οι ανταγωνιστές της. Τον Ιούλιο παρουσίασε εμπορική έκδοση μοντέλου της που χρησιμοποιεί την τεχνολογία δημοφιλών chatbots όπως το ChatGPT της Open AI. Παρέχοντας την εν λόγω τεχνολογία στο κοινό, η Meta επιτρέπει σε εταιρείες να κατασκευάζουν chatbot χωρίς να πληρώνουν για λογισμικό από την OpenAI, την Google ή τη Microsoft.

Με τον ίδιο τρόπο, το Code Llama θα διευκολύνει τις εταιρείες να κατασκευάζουν εργαλεία κωδικοποίησης AI χωρίς να αγοράζουν ανταγωνιστικά προϊόντα όπως το GitHub Copilot της Microsoft. Το Code Llama θα είναι δωρεάν για τους περισσότερους χρήστες, αλλά η Meta θα χρεώσει την πρόσβαση σε ορισμένες μεγάλες εταιρείες, γράφει το Bloomberg.

Η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά σε τεχνολογίες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, έχοντας σχηματίσει μια νέα ομάδα προϊόντων αφιερωμένη αποκλειστικά στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Εσωτερικά, ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το chatbot που ονομάζεται Metamate, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει κι ένα δημόσιο chatbot τις επόμενες εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v