Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσθετες κυρώσεις κατά Μόσχας και Μινσκ ζητά από την ΕΕ η Πολωνία

Τα διαμάντια, το υγραέριο και η τεχνολογία της Ρωσίας πρέπει να συμπεριληφθούν στο επόμενο πακέτο κυρώσεων από πλευράς Βρυξελλών, σύμφωνα με τη Βαρσοβία.

Πρόσθετες κυρώσεις κατά Μόσχας και Μινσκ ζητά από την ΕΕ η Πολωνία

Η Πολωνία πρότεινε σήμερα οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία να περιλαμβάνουν την απαγόρευση πώλησης ρωσικών διαμαντιών και υγραερίου (LPG), ενώ ζήτησε επίσης να ευθυγραμμιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας με εκείνες κατά της Μόσχας.

Στην πρόταση της Βαρσοβίας, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, ζητείται να απαγορευτεί η εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών και να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία Alrosa. Από την πώληση διαμαντιών η Ρωσία είχε έσοδα 4,5 δισ. δολάρια το 2021.

«Η Alrosa στηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ευθέως και πλαγίως, εδώ και πολλά χρόνια», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη επιβάλει 11 δέσμες κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Η Πολωνία ζητάει επίσης να απαγορευτεί η εισαγωγή τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών που προέρχεται από ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών και των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, η ΕΕ θα πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό LPG για να διαφυλάξει την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της αγοράς και να αποτρέψει τη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v