Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Ανάκαμψη 0,4% των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο

«Το λιανικό εμπόριο ανέκαμψε λίγο μετά από τη μεγάλη πτώση τον Ιούλιο, λόγω της μερικής ανάκαμψης των τροφίμων και του ισχυρού μήνα για τα ρούχα, αν και συνολικά οι πωλήσεις παραμένουν υποτονικές», δήλωσε η Heather Bovill, από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Βρετανία: Ανάκαμψη 0,4% των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο

Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία ανέκαμψαν τον Αύγουστο, καθώς η επιστροφή πιο σταθερού καιρού, μετά τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου,  έφερε τους καταναλωτές ξανά στα καταστήματα.

Ο όγκος των προϊόντων που πωλήθηκαν σε εμπορικά καταστήματα και διαδίκτυο αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η ανάκαμψη από την αναθεωρημένη πτώση 1,1% τον Ιούλιο οφείλεται εν μέρει στις βροχερές συνθήκες που μείωσαν τη δραστηριότητα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,5% τον Αύγουστο, λίγο πάνω από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια άλλη έρευνα την Παρασκευή που έδειξε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Τα δυο αυτά στοιχεία μαζί δείχνουν ότι τα νοικοκυριά αντέχουν αρκετά καλά μπροστά σε μια ιστορική πορεία αυξήσεων στα επιτόκια, αναφέρει το Bloomberg.

«Το λιανικό εμπόριο ανέκαμψε λίγο μετά από τη μεγάλη πτώση που σημειώθηκε τον Ιούλιο, λόγω της μερικής ανάκαμψης των τροφίμων και του ισχυρού μήνα για τα ρούχα, αν και οι πωλήσεις συνολικά παραμένουν υποτονικές», δήλωσε η Heather Bovill, από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

«Αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις πωλήσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες μειώθηκαν ελαφρώς καθώς κάποιοι επέστρεψαν στα ψώνια σε φυσικά καταστήματα μετά από έναν πολύ βροχερό Ιούλιο. Οι πωλήσεις καυσίμων μειώθηκαν επίσης, με τις αυξημένες τιμές να πλήττουν τη ζήτηση».

Τα καταστήματα τροφίμων ανέκαμψαν, με τους όγκους πωλήσεων να αυξάνονται κατά 1,2%. Η ανάκαμψη των λιανοπωλητών ρούχων βοήθησε τις πωλήσεις εκτός καταστημάτων να ενισχυθούν κατά 0,6% ακόμη και όταν η κρίση κόστους ζωής καταστέλλει τις δαπάνες.

Η αύξηση των μισθών αρχίζει να ξεπερνά τον πληθωρισμό, φέρνοντας ανακούφιση στα οικονομικά της οικογένειας μετά τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής εδώ και δεκαετίες.

Οι καταναλωτές έλαβαν περαιτέρω ώθηση χθες, όταν η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια μετά από μια αιφνιδιαστική επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίο ανεβαίνουν οι τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v