Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημη έρευνα της ΕΕ στο X του Μασκ για παραπληροφόρηση

Αντιμέτωπο με βαριά πρόστιμα το κοινωνικό δίκτυο αν δεν απαντήσει στις ανησυχίες της Κομισιόν σχετικά με τη διάδοση παραπληροφόρησης. Είχε προηγηθεί επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Τιερί Μπρετόν, στον Μασκ.

Επίσημη έρευνα της ΕΕ στο X του Μασκ για παραπληροφόρηση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε επίσημη έρευνα κατά του κοινωνικού δικτύου X του Έλον Μασκ σχετικά με τον τρόπο που διαδίδεται στην πλατφόρμα παράνομο περιεχόμενο και παραπληροφόρηση στον απόηχο του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. έστειλαν σειρά ερωτήσεων στο Χ, πρώην Twitter, τις οποίες το κοινωνικό δίκτυο πρέπει να απαντήσει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times. 

Η επίσημη έρευνα, η πρώτη η οποία διενεργείται υπό τον νέο νόμο περί ψηφιακών υπηρεσιών, έρχεται δύο ημέρες αφότου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν έστειλε επιστολή στον Μασκ εκφράζοντας ανησυχίες ότι η «πλατφόρμα χρησιμοποιείται για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης». 

Aν το X δεν απαντήσει στις ερωτήσεις ή υποβάλλει ανεπαρκείς ή παραπλανητικές πληροφορίες μπορεί να υποστεί πρόστιμα που ανέρχονται στο 5% του ημερήσιου διεθνούς τζίρου του, σημείωσαν οι πηγές. 

Οι ερευνητές της Ε.Ε. ενδιαφέρονται επίσης να μάθουν πώς προετοιμάζεται το X να αντιδράσει κατά τη διάρκεια μιας «κρίσης» και το πρωτόκολο που έχει συγκροτήσει για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. 

Η εταιρεία πρέπει να απαντήσει στην Κομισιόν ώς το τέλος του μήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v