Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρός δημοσιογράφος στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Πολλοί δημοσιογράφοι με εμφανή διακριτικά, συμπεριλαμβανομένων ρεπόρτερ του Al Jazeera, του Reuters και του AFP, χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά στον νότιο Λίβανο. Ενας νεκρός, δύο τραυματίες σε νοσοκομείο.

Νεκρός δημοσιογράφος στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Ένας δημοσιογράφος του Reuters σκοτώθηκε και τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μαθαίνουμε ότι ο εικονολήπτης μας Ισάμ Αμπντάλα σκοτώθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο Ισάμ ήταν μέλος ομάδας του Reuters στο νότιο Λίβανο που παρείχε ζωντανά βίντεο», αναφέρεται.

Η δημοσιογράφος του Al Jazeera Κάρμεν Τζουχαντάρ και ο εικονολήπτης Ελίε Μπραχιά είναι μεταξύ των τραυματιών.

Το περιστατικό συνέβη στην Alma ash-Shaab, εν μέσω αυξανόμενης έντασης στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Πληροφορίες ότι πολλοί δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένων των ρεπόρτερ του Al Jazeera, του Reuters και του AFP, χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά στον νότιο Λίβανο, μεταδίδει το αραβικό δίκτυο.

Τους χτύπησε οβίδα από τανκ, αναφέρει ο Αλί Χασέμ, δημοσιογράφος του Al Jazeera που βρισκόταν μαζί με την ομάδα που χτυπήθηκε.

«Ήταν φρικτό. Η ομάδα μας ήταν ξεκάθαρη, όλοι φορούσαν κράνη και τζάκετ ασφαλείας με εμφανή διακριτικά ότι πρόκειται για δημοσιογράφους. Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο, σε λόφο. Δύο από τους συναδέλφους μας είναι στο νοσοκομείο. Άλλος ένας συνάδελφος, πολύ αγαπητός φίλος, έχασε τη ζωή του».

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν τις πρώτες ημέρες των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα.

Ήταν οι δημοσιογράφοι Saeed al-Taweel, Mohammed Subh, Hisham Alnwajha, Ibrahim Mohammad Lafi, Mohammad Jarghoun και Mohammad el-Salhi.

Ο Σερίφ Μανσούρ της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων κάλεσε «όλες τις πλευρές να θυμούνται ότι οι δημοσιογράφοι είναι πολίτες και δεν πρέπει να γίνονται στόχος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v