Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Ιράν για πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ισραήλ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσο και πλήρες εμπάργκο στο σιωνιστικό καθεστώς από τις ισλαμικές χώρες.

Εκκληση Ιράν για πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ισραήλ

Το Ιράν ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο πετρελαίου κατά του Ισραήλ, λόγω των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, πρoκαλώντας άνοδο στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει «άμεσο και πλήρες εμπάργκο στο σιωνιστικό καθεστώς από τις ισλαμικές χώρες, εμπάργκο πετρελαίου κατά του καθεστώτος», σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου στο Telegram. Προέτρεψε επίσης τις μουσουλμανικές χώρες να απελάσουν τους Ιρανούς πρέσβεις. 

Το αργό πετρέλαιο brent διεύρυνε τα κέρδη μετά την προειδοποίηση του Ιράν, σημειώνοντας άνοδο έως και 3,5% στα 92,3 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική ποικιλία του αργού ενισχύθηκε 1,5% στα 87,7 δολάρια το βαρέλι.

Οι traders πετρελαίου ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς θα εξαπλωθεί και δυνητικά θα οδηγήσει σε εμπλοκή του Ιράν -σημαντικού εξαγωγέα πετρελαίου- και τους συμμάχους του όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v