Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μήνυση πολιτειών κατά της Μeta για βλάβη στην ψυχική υγεία των νέων

Η Meta σχεδίασε προϊόντα στο Facebook και το Instagram με στόχο να κρατάει τους νεαρούς χρήστες περισσότερη ώρα σε αυτά και να τους παρακινεί να επιστρέφουν, ισχυρίζονται οι γενικοί εισαγγελείς.

ΗΠΑ: Μήνυση πολιτειών κατά της Μeta για βλάβη στην ψυχική υγεία των νέων

Δικομματική ομάδα 42 γενικών εισαγγελέων μήνυσε τη Meta, ισχυριζόμενη ότι λειτουργίες του Facebook και του Instagram είναι εθιστικές και έχουν στόχο να προσελκύσουν παιδιά και εφήβους.

Η Μέτα αντιμετωπίζει πολλαπλές αγωγές για το συγκεκριμένο ζήτημα σε πολλές περιφέρειες.

Γενικοί εισαγγελείς από 33 πολιτείες κατέθεσαν μήνυση κατά της Meta στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνιας, ενώ εννέα επιπλέον γενικοί εισαγγελείς κατέθεσαν μηνύσεις στις δικές τους πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη, στις πολιτείες που κατέθεσαν την ομοσπονδιακή μήνυση περιλαμβάνονται η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, η Λουιζιάνα, η Νεμπράσκα, η Νότια Καρολίνα, η Ουάσιγκτον και το Ουισκόνσιν.

Η Meta σχεδίασε προϊόντα στο Facebook και το Instagram με στόχο να κρατάει τους νεαρούς χρήστες περισσότερη ώρα σε αυτά και να τους παρακινεί να επιστρέφουν, ισχυρίζονται οι γενικοί εισαγγελείς. Σύμφωνα με τη μήνυση, η εταιρεία περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική υγεία των εφήβων.

«Η Meta έχει αξιοποιήσει ισχυρές και πρωτοφανείς τεχνολογίες για να δελεάσει, να εμπλέξει και τελικά να παγιδεύσει νέους και έφηβους, το κίνητρό της είναι το κέρδος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή στην Αμερική», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Τενεσί Τζόναθαν Σκρμέτι σε συνέντευξη Τύπου μετά την κατάθεση της αγωγής. «Έχουμε πόλωση που δεν έχουμε δει από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Και έτσι το γεγονός ότι γενικοί εισαγγελείς και από τα δύο κόμματα, άνθρωποι που συχνά διαφωνούν πολύ έντονα και πολύ δημόσια, μαζεύτηκαν όλοι μαζί και κινήθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση, νομίζω ότι αυτό λέει κάτι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ευρύς συνασπισμός γενικών εισαγγελέων συνεργάζεται για να κυνηγήσει τη Meta. Το 2020, 48 πολιτείες μήνυσαν την εταιρεία για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v