Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία ζητά από το Ισραήλ να διαφυλάξει την ελευθερία του Τύπου

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κάτριν Ντεσάουερ και ζήτησε να δοθεί στους εκπροσώπους του Τύπου ελεύθερη πρόσβαση στο πεδίο

Η Γερμανία ζητά από το Ισραήλ να διαφυλάξει την ελευθερία του Τύπου

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε νωρίτερα σήμερα από το Ισραήλ να διαφυλάξει την ελευθερία του Τύπου, έπειτα από το επεισόδιο της σύλληψης συνεργείου του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD από ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη.

«Σε μια τόσο τεταμένη κατάσταση, όπως αυτή στην οποία βρισκόμαστε, η ελευθερία του Τύπου είναι φυσικά ένα εξαιρετικά πολύτιμο πλεονέκτημα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κάτριν Ντεσάουερ και ζήτησε να δοθεί στους εκπροσώπους του Τύπου ελεύθερη πρόσβαση στο πεδίο. Σύμφωνα με το ARD, οι στρατιώτες ήταν εξαιρετικά επιθετικοί προς τους δημοσιογράφους, ενώ έστρεψαν επανειλημμένα τα όπλα τους προς το αυτοκίνητο του συνεργείου. Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε πάντως αργότερα συγγνώμη «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε».

Το γερμανικό συνεργείο βρισκόταν στη Δυτική Όχθη προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη «βίαιη συμπεριφορά ακραίων εποίκων εναντίον Παλαιστινίων». Η ομάδα μας «δήλωσε αμέσως την ταυτότητά της και βρισκόταν μακριά από περιοχές στρατιωτικής ασφάλειας», ανέφερε το στούντιο του ARD στο Τελ Αβίβ και σημείωσε ότι θα αναθέσει σε δικηγόρο την περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v