Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Μόνη λύση στο Μεσανατολικό είναι εκείνη των δύο κρατών

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση του πληθυσμού στη Γάζα, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Ωστόσο οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Τελ Αβίβ δεν συγκρίνονται με την εσκεμμένη επιχείρηση της Χαμάς εναντίον αθώων πολιτών.

Ιταλία: Μόνη λύση στο Μεσανατολικό είναι εκείνη των δύο κρατών

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ουζμπεκιστάν, αναφέρθηκε στην κρίση στην Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι «η μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει στην σταθερότητα και στην ειρήνη, είναι εκείνη που προβλέπει δύο λαούς και δύο κράτη». «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με την εσκεμμένη επιχείρηση της Χαμάς εναντίον αθώων πολιτών», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ματαρέλα «τα όσα έπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σφάζοντας παιδιά, βιάζοντας γυναίκες, επιλέγοντας ως ομήρους παιδιά και ηλικιωμένους και βιντεοσκοπώντας σκηνές βίας, αποτελούν ύβρη προς την ανθρωπότητα». «Πρέπει να επαναλάβουμε, προς το συμφέρον των Παλαιστίνιων, ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην κατάσταση στην Γάζα, ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση του πληθυσμού, από ανθρωπιστικής απόψεως, αλλά και για την έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ιδίως των δικαιωμάτων των γυναικών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v