Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση-έκπληξη από Σούνακ: Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον νέος υπ. Εξωτερικών

Comeback μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία το 2016. Μεγάλο το στοίχημα για τον Ρίσι Σούνακ, ενόψει εκλογών το 2024.

Κίνηση-έκπληξη από Σούνακ: Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον νέος υπ. Εξωτερικών

Ο Ρίσι Σουνάκ διόρισε τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον (φωτό) ως υπουργό Εξωτερικών του, σε μια επιστροφή-σοκ στην πολιτική πρώτη γραμμή για έναν άνδρα που ηγήθηκε του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 2010 και 2016.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Κάμερον αντικαθιστά τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος έγινε υπουργός Εσωτερικών για να καλύψει τη θέση που άφησε η απολυμένη Σουέλα Μπράβερμαν, ανέφερε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η επιστροφή του Κάμερον έρχεται μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία το 2016, αφού ήταν στην πλευρά των χαμένων στο δημοψήφισμα όπου η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιπροσωπεύει ένα δραματικό στοίχημα για τον Σούνακ καθώς προσπαθεί να ανατρέψει ένα έλλειμμα 20 μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ενόψει των γενικών εκλογών που αναμένονται το 2024.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, ο Κάμερον ήταν ιδιαίτερα ήπιος με την Κίνα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του -πλέον υπάρχει όλο και πιο αντικινεζικό κλίμα στο Συντηρητικό Κόμμα.

Η απροσδόκητη επιστροφή του στην πρώτη γραμμή της βρετανικής πολιτικής έρχεται αφού πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια γράφοντας τα απομνημονεύματά του και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Greensill Capital, μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας που κατέρρευσε αργότερα.

Το γραφείο του Σούνακ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος ενέκρινε να δοθεί στον Κάμερον μια έδρα στη Βουλή των Λόρδων, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στην κυβέρνηση ως υπουργός, παρόλο που δεν είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v