Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση πτώχευσης από την αυστριακή εταιρεία ακινήτων Signa

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ακινήτων. Προηγήθηκε η αποτυχημένη τελευταία προσπάθεια συγκέντρωσης έκτακτης χρηματοδότησης.

Αίτηση πτώχευσης από την αυστριακή εταιρεία ακινήτων Signa

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ακινήτων, η αυστριακή Signa του μεγιστάνα Rene Benko, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά την αποτυχημένη τελευταία προσπάθεια συγκέντρωσης έκτακτης χρηματοδότησης, καθιστώντας τον συνιδιοκτήτη του κτιρίου Chrysler της Νέας Υόρκης ένα από τα σημαντικότερα θύματα της κρίσης ακινήτων στην Ευρώπη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η διοίκηση της Signa Holding είπε ότι έκανε την κατάθεση την Τετάρτη στη Βιέννη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Παρά τις σημαντικές προσπάθειες τις τελευταίες εβδομάδες, η απαραίτητη ρευστότητα για μια εξωδικαστική αναδιάρθρωση δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί επαρκώς», ανέφερε στη δήλωση. «Στόχος είναι η συνέχιση της επιχειρηματικής λειτουργίας στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης και της βιώσιμης αναδιάρθρωσης της εταιρείας».

Η επίπτωση από την πτώχευση είναι πιθανό να είναι άλλο ένα πλήγμα για τον ταλαιπωρημένο τομέα των εμπορικών ακινήτων της Ευρώπης, αναγκάζοντας ενδεχομένως την πώληση περιουσιακών στοιχείων και επαναφέροντας τις αποτιμήσεις ακόμη χαμηλότερα.

Ωστόσο, η οικονομική μετάδοση θα μπορούσε να είναι περιορισμένη. Η μεγαλύτερη έκθεση της Signa είναι προς τις τράπεζες όσον αφορά πίστωση για τη χρηματοδότηση εξαγορών και κατασκευαστικών εργασιών σε αναπτυξιακά έργα, όπως το Elbtower του Αμβούργου. Αυτά τα δάνεια είναι συχνά εξασφαλισμένα με τα ακίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορεί να είναι σε καλή θέση για να ανακτήσουν τις ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v