Επιθεώρηση Ισραηλινών στην Κύπρο ενόψει παροχής βοήθειας στη Γάζα

Σε ετοιμότητα αξιωματούχοι του Ισραήλ, ενώ Κύπριοι τελωνειακοί καλούνται να διασφαλίσουν ότι δεν θα αποσταλεί «ανθρωπιστική βοήθεια» που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τη Χαμάς. Επίσκεψη στη Λάρνακα.

Επιθεώρηση Ισραηλινών στην Κύπρο ενόψει παροχής βοήθειας στη Γάζα

Ομάδα τεχνικών εμπειρογνωμόνων από το Ισραήλ επισκέπτεται την Κύπρο για να επιθεωρήσει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Μεσογείου στη Γάζα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μεταδίδουν οι Times of Iserael.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι η σημερινή επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας ακολουθεί δύο προηγούμενα ταξίδια που πραγματοποίησαν Κύπριοι τεχνικοί εμπειρογνώμονες στο Ισραήλ για να ενημερώσουν τις αρχές της χώρας για την κυπριακή πρωτοβουλία.

Ο κ. Λετυμπιώτης επανέλαβε ότι πολλές χώρες έχουν ήδη εκφράσει την προθυμία τους να συνεισφέρουν τόσο σε υλικά όσο και με οποιαδήποτε άλλη τεχνική βοήθεια απαιτείται για την παράδοση της βοήθειας, χρησιμοποιώντας σκάφη με μικρό βύθισμα που μπορούν να φτάσουν στην ακτογραμμή.

Αρχική αποστολή βρίσκεται ήδη σε αποθήκες του λιμανιού της Λάρνακας, απ' όπου τα πλοία θα αποπλεύσουν για τη Γάζα.

Αξιωματούχοι από το Ισραήλ και όχι μόνο θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρακολουθούν τη διαδικασία, ενώ Κύπριοι τελωνειακοί επιθεωρούν τη βοήθεια για να διασφαλίσουν ότι τίποτα δεν θα αποσταλεί στη Γάζα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τη Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σημειώνουν οι Times of Israel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v