Ολλανδία: Ανεβάζει στο επίπεδο 4 την πιθανότητα τρομοκρατικής απειλής

«Οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν τον πόλεμο στη Γάζα για να προτρέψουν υποστηρικτές τους να διαπράξουν επιθέσεις στη Δύση», τονίζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ενα σκαλοπάτι πριν τον μέγιστο κίνδυνο.

Ολλανδία: Ανεβάζει στο επίπεδο 4 την πιθανότητα τρομοκρατικής απειλής

Η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης στην Ολλανδία εντάθηκε τους τελευταίους μήνες και, ως αποτέλεσμα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι αύξησε το επίπεδο απειλής για πρώτη φορά μετά το 2019.

Ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιτρομοκρατία και την Ασφάλεια (NCTV) ανακοίνωσε πως αύξησε το επίπεδο απειλής στη χώρα στο επίπεδο 4, ή «σημαντικό», της πεντάβαθμης κλίμακας, επικαλούμενος τη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν τον πόλεμο στη Γάζα για να προτρέψουν τους υποστηρικτές τους να διαπράξουν επιθέσεις στη Δύση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Επιθέσεις και συλλήψεις στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Βρετανία από τις αρχές Οκτωβρίου αποτυπώνουν τους κινδύνους που θέτουν ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, τα οποία εμπνέονται από τρέχοντα γεγονότα και τρομοκρατικές οργανώσεις», προστίθεται.

Εάν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένη επίθεση που σχεδιάζεται στη χώρα, θα αύξανε το επίπεδο απειλής στο πέντε ή «κρίσιμο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v