Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραηλινή πρέσβης στο Λονδίνο: «Όχι» σε παλαιστινιακό κράτος

«Ο κόσμος πρέπει να το μάθει: ο λόγος για τον οποίο απέτυχαν οι συμφωνίες του Οσλο είναι διότι οι Παλαιστίνιοι δεν θέλησαν ποτέ να έχουν κράτος δίπλα στο Ισραήλ», υποστήριξε. Διαφωνία Σούνακ.

Ισραηλινή πρέσβης στο Λονδίνο: «Όχι» σε παλαιστινιακό κράτος

Η πρεσβευτής του Ισραήλ στο Λονδίνο Τζίπι Χοτοβέλι απέρριψε με σφοδρότητα κάθε ιδέα λύσης που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά με τη ιδέα της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση».

«Το Ισραήλ το γνωρίζει και ο κόσμος πρέπει να το μάθει, ο λόγος για τον οποίο απέτυχαν οι συμφωνίες του Οσλο είναι διότι οι Παλαιστίνιοι δεν θέλησαν ποτέ να έχουν ένα κράτος δίπλα στο Ισραήλ», είπε.

«Θέλουν να έχουν ένα κράτος από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα», είπε αναφερόμενη στον Ιορδάνη και τη Μεσόγειο.

Το σύνθημα «από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», που ακούγεται συχνά στις διαδηλώσεις υποστήριξης των Παλαιστινίων, αποτελεί πηγή πολεμικής και είτε καταγγέλλεται ως πρόσκληση για καταστροφή του Ισραήλ είτε υποστηρίζεται ως έκκληση για το τέλος των διακρίσεων κατά των Παλαιστινίων που ζουν στο Ισραήλ.

«Γιατί έχετε εμμονή με το σχήμα αυτό», μια λύση δύο κρατών «που έχει δημιουργήσει αυτούς τους εξτρεμιστές στην άλλη πλευρά;» αναρωτήθηκε.

Οταν ρωτήθηκε για τις απόψεις της ισραηλινής διπλωμάτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ απάντησε εκφράζοντας τη διαφωνία του και υπενθύμισε τη θέση της Βρετανίας υπέρ της λύσης δύο κρατών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v