Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαναρχίζει τις πτήσεις στο Ισραήλ η Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία γίνεται η πρώτη που επιστρέφει στο Τελ Αβίβ μετά τη διακοπή των ταξιδιών λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Πρώτη πτήση στις 8 Ιανουαρίου. Από σήμερα αποκαθίσταται και η σύνδεση με Βηρυτό.

Ξαναρχίζει τις πτήσεις στο Ισραήλ η Lufthansa

Η Lufthansa ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ στις αρχές Ιανουαρίου, μετά την αναστολή των ταξιδιών λόγω της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους μεγάλους αερομεταφορείς που επιστρέφουν στη χώρα.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα αρχίσει να πετά προς την ισραηλινή πρωτεύουσα από τις 8 Ιανουαρίου, με τέσσερα εβδομαδιαία ταξίδια από Φρανκφούρτη και τρία από Μόναχο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η Austrian Airlines, θυγατρική της Lufthansa, σχεδιάζει οκτώ εβδομαδιαίες συνδέσεις, ενώ η ελβετική μονάδα της θα παρέχει πέντε πτήσεις, γράφει το Bloomberg.

Οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις λίγο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις αρχές Οκτωβρίου και την επακόλουθη αντεπίθεση στη Γάζα από τα ισραηλινά στρατεύματα. Η σύγκρουση οδήγησε επίσης πολλές αεροπορικές εταιρείες σε ευρύτερες παρακάμψεις για να μείνουν μακριά από πιθανές επικίνδυνες ζώνες, παρατείνοντας τους χρόνους πτήσεων.

Η Lufthansa ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου αναστολή των πτήσεων προς το Ισραήλ, μετά την πραγματοποίηση ειδικών δρομολογίων για όσους ήθελαν να εκκενώσουν τη χώρα. Την εβδομάδα που ακολούθησε ακολούθησαν το παράδειγμά της οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες - από την Turkish Airlines έως την American Airlines - αφήνοντας την εγχώρια El Al Israel Airlines ως τη μόνη σημαντική εταιρεία που κάλυπτε αεροπορικές συνδέσεις από και προς το Ισραήλ.

«Ο Όμιλος Lufthansa συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση ασφαλείας στο Ισραήλ και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τοπικές και διεθνείς αρχές», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. «Πρέπει να αναμένονται πιθανές προσαρμογές στο πρόγραμμα πτήσεων, λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών».

Συνολικά, ο Όμιλος Lufthansa θα παρέχει 20 εβδομαδιαίες συνδέσεις από και προς το Τελ Αβίβ, που ισοδυναμούν με περίπου το 30% του κανονικού του προγράμματος. Η εταιρεία θα πετάξει με μοντέλα Airbus A320 στη διαδρομή.

Η Lufthansa ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα ξαναρχίζει και τις πτήσεις που είχαν ανασταλεί από και προς τη Βηρυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v