Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση Μπελέρη: Σήμερα η δίκη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων

Μέχρι στιγμής δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας έχει αναβληθεί αρκετές φορές, με τους δικαστές να ψάχνουν τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι ποτέ δεν προσέρχονται. Αμετακίνητος παραμένει ο Αλβανός πρωθυπουργός. Αποκλείει κάθε συμβιβασμό.

Υπόθεση Μπελέρη: Σήμερα η δίκη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων

Σήμερα εκδικάζεται στα Τίρανα η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, για την κατηγορία περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων. Την ίδια στιγμή, αμετακίνητος στη θέση του για την υπόθεση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, λέγοντας πως δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό. Η δίκη έχει αναβληθεί αρκετές φορές, με τους δικαστές να ψάχνουν τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι ποτέ δεν προσέρχονται.

Ο κ. Ράμα επιχειρεί να κρατήσει ζωντανή τη διαδικασία της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και στο εσωτερικό ακροατήριό του, καθώς χθες, μιλώντας στα μέλη της εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε., σημείωσε ότι το έργο τους έχει βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος για παροχή άδειας ορκωμοσίας στον κ. Μπελέρη από την ειδική εισαγγελία (SPAK) των Τιράνων, η Αθήνα μπλόκαρε την αναφορά στην Αλβανία στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα με τον πλέον επίσημο τρόπο, τη γραπτή δήλωση που συνοδεύει τον φάκελο της υποψηφιότητας της Αλβανίας στην Ε.Ε., έχει θέσει τρεις όρους: την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, τη δίκαιη δίκη του και τον σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v