Βοήθεια €118 εκατ. για την Παλαιστινιακή Αρχή ενέκρινε η ΕΕ

Tο πακέτο θα βοηθήσει στην πληρωμή μισθών και συντάξεων για δημόσιους υπαλλήλους στη Δυτική Όχθη, κοινωνικών επιδομάτων για ευάλωτες οικογένειες, καθώς και ιατρικών παραπομπών σε νοσοκομεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Βοήθεια €118 εκατ. για την Παλαιστινιακή Αρχή ενέκρινε η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε βοήθεια €118 εκατ. με στόχο τη στήριξη της Παλαιστινιακής Αρχής, μεταδίδει το Reuters.

Η Κομισιόν τόνισε ότι το πακέτο αυτό θα βοηθήσει στην πληρωμή μισθών και συντάξεων για δημόσιους υπαλλήλους στη Δυτική Όχθη, κοινωνικών επιδομάτων για ευάλωτες οικογένειες, καθώς και ιατρικών παραπομπών σε νοσοκομεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την παλαιστινιακή Αρχή μακροπρόθεσμα, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Συγκεκριμένα είπε πως η Κομισιόν επεξεργάζεται ένα ευρύτερο μεσοπρόθεσμο πακέτο για το επόμενο έτος, με στόχο να συμβάλει στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα σε Γάζας και Δυτικής Όχθης, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Αποτελεί μέρος των ευρύτερων διεθνών προσπαθειών για διευθέτηση του ζητήματος, στη βάση της λύσης των δύο κρατών.

Επίσης για το 2024, η ΕΕ έχει υπολογίσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους €125 εκατ. για τους αμάχους της πολιορκημένης Γάζας, στην οποία ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι οι ελλείψεις τροφίμων έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. «Αυτή είναι μια σοβαρή εξέλιξη και θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για να ενεργήσει τώρα όλος ο κόσμος ώστε να αποτρέψει μια θανάσιμη ανθρωπιστική καταστροφή», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ. «Η βοήθεια πρέπει να φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη με όλα τα απαραίτητα μέσα, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπιστικών διαδρόμων και παύσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v